22/8

Har en dålig dag idag. Förkylningen från helvetet har slagit sig till ro i min hals och näsa. Blev inte mycket sömn varken igår natt eller denna på grund av det. Så nu sitter jag i soffan med min ömma hals och svullna näsa och har en trött och ledig dag. Utöver det får jag inte äta, fastar till klockan 13.40 då jag ska till Huddinge och göra en undersökning. Tur att jag altid är på strålande humör när magen gapar tom! ÅH.
Hatar migsjälv när jag är gnällig och bitter. Finns ju faktiskt ljusa punkter i mitt förkylda hungerträsk. Får ju träffa mamma som ska följa med på undersökningen. Även träffa syster en snabbis som åker med upp för att nöjesglida i stan. Jag och mamma ska ju till IKEA efteråt, och det tycker jag är så mysigt! Förstå också hur gott maten kommer smaka då efter klockan två när jag väntat och längtat.
-ett tappert försök i att övertyga migsjälv att det inte är så illa, gick ganska bra ändå. Hoppas ni har en bra dag istället!

sötsaker

Idag har jag och Victoria gjort stan osäker i både sommarvärme och höstskur. Lunchade på Medis och fick för första gången smaka fläskhare, övertygade om att vi skulle beställa dagens Fläskkarré så blev vi vackert tillrättavisade. HA! Det smakade okej. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det var fläskkarré faktiskt.
Sen har vi sprungit in och ut ur affärer, sörplat kaffe och tittat på regnet. På söndag flyttar hon till Gävle och transformeras till mäklare. Mysigt avslut.

Nu har jag bakat cup cakes som smakar jordgubbar, cocos och vit choklad. oemotståndliga. Mina två favoritsysslor i ett också: bakning + pyssel = ♥13/8

Hej måndag!


Förra veckan fick ett fint avslut fast jag befarat motsatsen. Fredagen var Jacob med mig några timmar på sjukhuset för blodprov och EKG. Träffade också kirurg, narkosläkare, sjukgymnast och avdelningspersonal. Första gången på Huddinge, lite läskigt men det var kompetenta människor som vann mitt förtroende. Efter det belönade vi oss med Grönan.  Perfekt sätt att låta alla anspänningar släppa genom att skratta sig skelögd och fara runt i bergochdalbana!


Lördagen bjöds det på kraftskiva i Bromma hos Jimmie och Sofia. Ett glatt gäng,  Andrea och Jocke kom på besök och kräftade loss med oss! Blev en utesittarkväll som gav oss en glimt av sommaren tilbaka (för den är väl slut nu?).  Vi avslutade på F12, buller och brak. Det var en fin helg.

Kram på er


Fick rosa rosor av Andrea & Jacob bjöd på dumpling dinner! ♥

potpurri

Idag har jag storstädat. Sex timmar tog det, men nu är det rent och fint. Min sura granne sa hej och såg glad ut också så det är nog en bra dag ändå. Potpurri i Sommarbilder. Tack för att ni är så fina också. puss!

stark, tuff och modig

Tänkte att det skulle vara någon form av terapi att skriva av sig. Kanske om jag låter det flöda ut genom fingrarna skulle det minska trycket i hjärnan.

Jag är stark, tuff och modig. Det måste man vara. Jag tänker saker som "Tredje gången gillt" och "Det här är småpotatis, har jag ju gått igenom förut"

Givetvis blir jag ibland liten, rädd och ledsen också, för jag är ju bara människa. Då bränner tårarna bakom ögonen och så tänker jag på sämre saker. Saker som "Vad har jag gjort för att behöva genomlida det här?" och så känner jag mig maktlös. För att det bara händer, det händer mig , om och om igen, men jag kan inte stoppa det. Vill kunna kliva av helvetes-karusellen nu, men jag kan inte.

Jag önskar att det var ett skoskav. Då man får ont, tar av sig skon och har därmed blivit kvitt problemet. simpelt-
Men jag har inte ont, jag har faktiskt aldrig känt av någonting. Alltid känt mig frisk. Ändå säger dem till mig att jag ar sjuk och den här gången är det tre tumörer som ska bort från min lever.

Nej jag är frisk, tänker jag, men okej, tredje gången gillt och det är ju bara småpotatis. Så virvlar helvetes-karusellen vidare med mig.

Men jag ska bli en gammal kvinna sa min läkare, det tänker jag bli.