2014.04.27

Idag kom sommaren. Så kändes det iallafall. Käkade somrig lunch på strandbryggan. Hade solen värmande i ryggen och ypperligt sällskap på andra sidan bordet. Det i kombination med ett glas rosé gav juli-feelings. Icke mig emot. Vi avslutade med yoghurtglass med jordgubbar och massa annat göttigt i kungsträdgården. Så nej det har inte varit synd om mig idag inte.
 
Men det har varit en helg i lyxandets tecken, inledde redan i fredags med en mingelfrukost av bästa sort. En överdos av sötsaker och ett glas bubbel, så var man i god form för att dra till plugget sen. Sedan har helgen gått i full fart. Mycket bra tjej-häng har det varit. Men nu tycker jag händå att Jacob får ta och komma hem från London. Det blir lite tomt såhär en söndagskväll efter så mycket skoj. Hoppas ni mår fint.
 

2014.03.24

God morgon. Nu är det post-påsk, så att säga. Den gick snabbt, men var himla härlig. Fick en dos av det som behövdes, familj, bebisgos, mat, vänner och sol. Även denna vecka har sett till att gå i ljusets hasigthet. Undrar om det kan vara en åldersgrej att tiden hela tiden går snabbare? Nåja, det är väldigt kul nu. Jag har nu tagit mig an rollen som redaktionschef på skolredaktionen. Ska erkänna att jag innan trodde att jag mest skulle sitta och dricka kaffe och bestämma, men aj så fel jag hade. Full rulle.
 
I helgen sticker Jacob till London och jag ska ha en helg som gräsänka. En helg planerad och klar in i minsta detalj, hehe. 
 
Bilder från måndagens picknicklunch vid skeppsbrokajen.
 
 

2014.04.17

God morgon! Skrotar runt i mysbyxor här hemma och ska strax äta frukost. Idag åker vi hem till Nypan. Ska bli skönt med påskledigt. Jag längtar lite extra efter att få träffa det senaste lilla tillskottet Vega! Lilla lilla knyttet.

 

Igår hade jag en exceptionellt bra dag. Jisses! Det bjöds på Solsken, bara en sån sak. Åt årets första utelunch i prunkande, rosaskimmrande Kungsträdgården. Det är ju något alldeles extra med det där rosa skenet som blir när solen strilar genom blombladen. Den stadsplanerare som valde att plantera de där träden borde geniförklaras. Sedan åkte vi till SVT och gick på Babel. Sigge var där och pratade om nya boken ”In i labyrinten”. Han var magisk. Boken verkar förträfflig och är nu påväg hem till mig. Programmet sänds på söndag 20.00 om ni vill se Ziggster i sitt esse.

 

Och hörrni, jävlar vad starstruck jag blev alltså… Eller starstruck är nog inte rätt ord. Jag blev stel, lycklig och lite nervös. Hehe, kalla mig tönt. Det där kommer jag leva på länge. Nåja, vi fick en kaffe i solen efter det, jag fick lugna ner mig och efter det fick jag åka hem och plugga det sista.

 

Klockan tio ska jag skriva det där sabla provet. Sen vill jag aldrig mer höra talas om det. Glad påsk.

 

Varsågod att uthärda min rosa kunpsträdgårds-psykos. (Ja man måste fota ALLT)

 

2014.04.16

Hello Onsdag! Mitt i veckan fast ändå inte liksom. Hinkar kaffe och ska snart rusa till skolan. Igår hade vi vår live-sändning som på grund av tekniska problem inte blev live. hehe. Teknikens under ni vet. Kul var det iaf. Sedan fick jag världens huvudvärk. Kanske av stress eller av förkylning/pollen. Min näsa är täppt och huvudet har värkt sedan i måndags. Kanske borde man införskaffa lite antihistaminer. 
 
Idag kommer Isabella på spontant besök på hemvägen från Gotland. Det var ungefär hundra år sedan jag såg henne så det ska bli mysens. Jag och Sofia slutade visst samtidigt idag så då kan vi alla äta en gemensam lunch o sen dra vidare på lite sköj. hihi. Peppad! Take care.
 

2014.03.13

Pluggdag. Hjärnan börjar kännas ganska mörbultad nu. Jag vet inte hur mycket mer jag kan trycka in i den. Men jag fortsätter ändå. Pressa pressa. Så den här dagens timmar flög sin kos, det är ju så lätt hänt. Jag har inte ens hunnit andas frisk luft mer än igenom en öppen balkongdörr (hur frisk nu den luften är). Snacka om att inte carpa diem. Hehe. Men dessa dagar måste finnas för att de roliga dagarna ska kännas just roliga. klyscha. Nog om det.

 

Har i alla fall låtit mina smaklökar dansa idag. Kompenserade nämligen gråplugget med riktigt färgglad mat idag. Mat i mitt hjärta. Party i munnen. Hoppas ni haft en fin helg mina vänner. Själv är jag är ganska nöjd med min ostojiga, ambitiösa hjärnknådningshelg. Hejdå.

 

 

2014.03.12

Återhämtning. Igår var det en lång fredag, inte långfredag, den är ju nästa vecka, men ändå en nedrans lång fredag. Jag var som vanligt uppe med tuppen och avverkade en halvdag i skolan. Sen spenderade jag åtta timmar med att kränga böcker… Efter det ville jag bara teleportera mig själv hem, men kollektivtrafiken erbjuder ju inte den funktionen ännu så fick ta den där gamla tuben. Jacob var snäll och väntade på mig vid stationen. Klockan hade redan hunnit bli 23. Jag var  helt slut i kropp och psyke. Vi promenerade raka vägen hem i mörkret. Det kändes fint.

 

 Att vakna utan väckarklockan idag kändes helt magiskt. Jag blir en helt annan person när jag är utsövd. Idag har jag mestadels suttit och pluggat med datorn i knät. Tog en solig promenad som avbrott och köpte döfina vårblommor för att motivera till fortsatt plugg. Ja, sådana saker kan faktiskt peppa.

 

 Ikväll ska vi gå på bio och se den nya Wes Anderson-filmen. MYS!

 

 

2014.04.10

Så skönt att vakna, snooza en halvtimme extra och sedan dra upp rullgardinen och mötas av sol! Bra för mitt humör. Nu ska jag trycka i mig min brakfrukost och sedan ska jag göra den här dagen till något alldeles extra. Hoppas ni får vara ute i det vackra vädret ni också! Häj!
 
 

2014.04.08

Känner mig helt slut. Skulle egentligen gått på ett mingel ikväll men istället sitter jag här och äter en tråkmacka med överdrivet mycket mozarella. (dålig ovana, mitt kolesterolvärde måste vara skyhögt). Vi pysslar med flerkanalspublicering i skolan och jobbar intensivt med webb-tv/papperstidning/webbtidning. Det är svinkul men innebär långa dagar. Och när jag väl kommer hem är det meningen att jag ska plugga till min lilla tenta som jag ska ha nästa vecka. Men då är jag så pedant att jag inte kan koncentrera mig på plugg förrän jag har städat...
 
Tänk om någon hade sagt att till mig att jag skulle bli sån när jag gick i gymnsiet. Städmani, heh hade trott det va ett aprilskämt.
MEN, buhu i-landsproblem, tänker ni. Jovisst men lite körigt är det. Nu vill jag bara ha allt gjort och få lite påskledigt i Nypan med nära och kära.♥
 
Hade en dögo helg iallafall med ett gäng partyglada tjejer på besök. Sånt får en ju alltid på bra humör. Humörhöjare är även nya vardagsrumsmattan, som har både hög mys- & snyggfaktor. Och nya köksbordet. Det är ju så jäkla fint att sälja av lite & köpa nytt. Ombyte förnöjer sägs det. Hejpa