2014.01.29

Alltså Januari, ta slut! Så jävla turbulent månad. Kastats mellan ytterligheter och det har inte varit roligt. Inte alls. Idag hade jag mitt sista jobbiga: telefontid med läkaren. Och det är ALLTID så jävla jobbigt. Att vänta på samtalet. Och att svara. Att vänta på domen som kan förändra hela livssituationen. Allt kan bli annorlunda på en sekund. Och det var vad jag var rädd för idag. Men läkaren var glad och hade inget "klump i magen-besked".
 
Så nu går allt åt rätt håll. Skolan är kul och det känns som att jag tagit hela årets dos av motgångar i januari. Så resterande elva månader av 2014 blir en tropisk väldoftande medvind! Det kan jag leva med. Hoppas ni alla mår bra. 
 

2014.01.16

Halva lediga veckan mellan höst- och vårtermin har gått. Vårtermin känns hoppingivande, själva ordet alltså. Hade fått fyra reklammejl imorse vars ämnesrad innehöll formuleringar som "förbered dig för vinterkylan", "Res bort i vinter"& "passa på vinterjackor 50%". Ett slag i ansiktet! Jag vill peppa på vår, vårtermin och vårkläder. Har till och med köpt våriga rosor och ställt i sovrummet för att lura hjärnan. 
 
Ledigaveckan avslutas med kvällsjobb som plånboken tackar för, men kände mig faktiskt som en zombie när jag kröp ner i dunet klockan 23 igår kväll. Det blir samma visa ikväll men på fredag får jag sluta 18. OCH DÅ far vi raka vägen till våra fina familjer i Nypan. Känns som det var väldigt länge sedan vi var där fastän det bara är tre veckor sedan sist. Ibland är man lite extra längtig och saknig.
 
Nu ska jag dricka kaffe och vara lat tills jag ska ge mig av till jobbet. 
Kram på er
 

2014.01.12

En av mina sämre helger får jag nog ändå säga. Det började natten mellan fredag och lördag. I takt med att kinden svullnade ökade värken. Helt plötsligt hade jag en värre tandvärk än jag någonsin trodde var möjlig. Ingen sömn. Bokade akuttid hos tandläkaren. Fick en tid 15. När jag kollar smset innan jag ska ta mig iväg så visar det sig att bokningen har blivit fel, det står 14/1 kl15.. Bryter ihop. Ut i snöstormen, tar mig till en akut drop in-klinik. Får vänta i två timmar där. Nu har jag iaf fått penicillin och hoppas på snabb bättring, men än så länge är jag hamsterfejs. Man vet att man nått en low point i livet när man gråter på tunnelbanan en lördag. sorgligt. I övrigt har jag käkat flytande, knaprat smärtstillande och sovit med en kylklamp på huvudkudden. Nu har jag gnällt färdigt.
 
En skolfri vecka väntar nu, lite jobb och lite skoj. Det blir kalas.
Puss på sig
 
 

2014.01.05

En skön vecka. Så stressad och uppsnurrad jag var innan jul lika utvilad och nöjd är jag nu. Har fyllt dagarna med eftermiddagsbio, middag på Rolfs kök och goda vänner. Massa annan god mat också för den delen. Precis som jag vill ha det.
 
Nu har jag städat undan julen. Hade hunnit bli trött på den. Kanske fick jag en överdos igår när vi besökte en säsongspub vid S:t Eriksplan. Svårt att beskriva men... Det såg ut som att någon sprängt en bomb av julpynt därinne. En riktig kaskadspya av tomtar, glitter och julpynt. Fy.
 
Det blev dock mörkt när jag tog ner stjärna och adventsstake så jag kutar fortfande runt och tänder ljus stup i kvarten. Efter klockan slagit tre blir det ju dödsmörkt då vill jag bara dra nåt gammalt över mig men ljusen blir min räddning. hallelujah.
 
Nu: hockey och popcorn i min nya fina Mateus-skål som jag fick av Andrea & Joggie.
 

2014.01.01

Här ligger jag utslagen i soffan, trött och nöjd med ett nytt år hängande i luften. Har tryckt i mig Rocky Roadglass och tittat på Kalle i chokladfabriken. Innan nattgästerna for söderut så blev det en traditionsenlig pizza också. Nyår inleddes här hemma med snittar, bubbel och stoj och avslutades på Berns. Glittrigt och glatt.
 
Undra vilka upptåg detta året ska bjuda på. Förhoppningsvis bra saker, roliga saker och lärorika saker. Valår är det också! Jag har köpt en döfin kalender som jag vill fylla med skojsigheter och det lilla som är inskrivet än så länge känns lovande!
 
puss på er kompisar