19 juni 2015

Hallå i lådan. Nu är vi tillbaka i verkligheten. Vi har lämnat pastans, pizzans och proseccons land bakom oss. Vi har haft en så fin resa. Och att åka iväg dagen efter ett fantastiskt bröllop var liksom som en god uppvärmning för en lyckad resa. Till skillnad från Sverige så har Italien den varmaste sommaren på tio år. Det märktes, om dagarna hade vi 36 grader och kvällarna och nätterna höll runt 28º. Svettigt helt enkelt! Som tur var hade vi havet runt hörnet och kunde svalka oss om dagarna.
 
Vi har liksom tagit dagen som den kommer, knatat mellan diverse trattorior, ätit magiska måltider på fina restauranger och smuttat prosecco och ätit chark på terassen om kvällarna. En dag tog vi båten över till Venedig och strosade längs kanaler och över broar. Det är en overklig stad. Det känns liksom som att strosa runt i en filmkuliss. Hela resan har känts så väl behövlig och skön för min stressade själ och soltörstiga kropp. Jag hade inte kameran med mig så mycket, tog liksom semester från den på nåt sätt, vilket  jag ångrar lite för jag hade velat ha mer förevigat. Men kan bjukka på de bilder jag knäppte av!
 
 
 
 
 

9 juli 2015

Godmorgon!
Jag är i full gång med att packa och dona både inför bröllop och Italien. Peppig packning om jag får säga det själv! Hade en fullspäckad dag igår efter jobbet med massor av ärenden att uträtta inför kommande helg och vecka, men efter att jag flängt runt som en galning fick jag varva ner med en supersen (i efterskotts-) födelsedagsmiddag på BAO. Matildan blev firad med god mat och ett fruktansvärt ösregn utanför... Svensk sommar i sin renaste form.
 
Nu måsta jag fokuera på att bocka av punkterna på min Att göra-lista. Vill ändå passa på att slänga in ett gäng bilder från den mycket amerikanska kvällen vi hade förra helgen. Håll till godo:
 

6 juli 2015

Hallå! Oj ganska seg i bollen ikväll.  Nu har jag gått upp klockan fem, fyra dagar i rad. Och! Jobbat elva timmar om dagen, varje dag. Då blir man trött. Men imorgon är det dag fem av fem. puh! Nu sitter jag hemma hos syster och svåger. Vi har smällt i oss kantarelltoast och nu jäser vi i soffan. Det blir inte svårt att somna ikväll.
 
Men har haft en så mysig vistelse nere i Nypan, skönt att få komma ut lite i solen efter att ha legat inne och varit sjuk. Har varit på Stendörren och premiärbadat i havet. Har också grillat på klipporna vid Femöre, varit på landet, firat 4th of July och ätit våfflor i hamnen! Så trots långa jobbdagar har jag utnyttjat tiden till max. 
 
Puss på er kompisar. Om en vecka drar vi till ITALY! Woop!
 
 
 
 

1 juli 2015

Jahapp, jag blev visst sjuk . Kroppen sa "stopp och belägg" genom att utveckla feber, hosta och halsont. Igår låg jag hemma och var ynklig, försökte sova mig frisk och idag är febern faktiskt lägre. Men är fortfarande rosslig som en riktig gammal whiskey-tant. Det är ingen höjdare att vara sjuk på sommaren, det är liksom lite för ljust och lite för varmt, även om jag har balkongdörren öppen...
 
Men i måndags innan sjukan riktigt hann bryta ut och jag fortfarande bara var lite hes så käkade jag och Sofia musslor och måndagslyxade. Vilket var himla härligt efter jobbhelgen. Nu hoppas jag att krya på mig så att jag är frisk inför den här helgens jobb. Åker ner till nyköping imorgon igen men hoppas på att vila mig frisk redan idag.
 
Nu är det äntligen juli! Hoppas på mängder av sol och värme nu.