21 mars 2015

Alltså hörrni, kan vi prata om vädret? Drog upp persiennerna och möttes av vinterlandskap imorse.  Ja jo jag vet, det hör inte till ovanligheterna med snö i mars men blir ändå sur. Jag råkar vara en sån som missbrukar väderleksrapporter och väderappar. Jag går igång på rubriker som "nu kommer rekordvärmen" eller  "ryssvärmen är här för att stanna" det här är inte alls min cup of tea. TÖA TÖA!
 
I torsdags hade jag ännu inte blivit osams med vädergudarna och jag fick assistera på plåtning, det var tider det! Precis min cup of tea. Blev en heldag av fotografering i äkta solljus! En massa vispande, fluff, precisionspill och upplägg bland blommor och bär. Har fått se de färdiga bilderna nu och det blev så jäkla fint!! Kan bjussa på några behind the scenes. Nu ska jag återgå till frukost och morgonmys. Ha en skön lördag.
 
 

18 mars 2015

Livet hörrni! Hur mycket roligt kan hända på en halv vecka? Jag har svaret: hur mycket som helst!! Den här veckan har jag fått en helt fantastisk praktikplats OCH ett sommarjobb. Praktikplatsen spenderade jag hela gårdagen på, så kul. Och inspirerande! Jag har hamnat rätt... Bara en sån sak som att jag imorgon ska få vara assistent på en plåtning för ELLE mat & vin får mig att le (jättestort). Herregud har liksom bakat maränger som ska synas i tidningen. Mina marängisar...
 
Sommarjobb då? Jo men, jag ska väl sladda runt som webbredaktör/reporter i Nypan i sommar. Några veckor på SN lyckades jag visst håva in. Också helt sjukt roligt. 
 
Idag har solen varit framme och jag tog Sandra under armen och åkte till Ulriksdals slottsträdgård! Vi gick på mingel. Inte vilket mingel som helst, kokboksmingel! Vi bjöds på vegetarisk lasagne, soppa och därefter de mest dekadenta tårtor man kan tänka sig. Svimmade nästan. Sen promenerade vi runt i växthus och trädgård och bara njöt av vårvädret. 
 
Nu: En kavalkad av bilder på tårtor och blommor eftersom det var vad större delen av min dag handlade om. Så håll till godo:
 
 
 

9 mars 2015

Har haft en HELT ledig helg. Lyxade med att ta det superlugnt. Efter skol- och jobbfredag var jag helt slut så en lugn lördag toppad med filmkväll och glass var det jag behövde. Söndagen blev något alldeles särskilt. Matilda skämde bort mig och bjöd på brunch och utställning på fotografiska. Som grädden på moset sken Stockholm i all sin glans med molnfri himmel och inte så blygsamma plusgrader. Vi unnade oss första glaset rosé på uteservering också. Välkommen våren!
 
Nu väntar istället en fartig vecka. Ska hinna med ganska mycket skola och tre dagar jobb. Dock blir det mycket skoj också, mingel, företagsfest och i helgen ett riktigt jubileum för papi! Tjo och tjim.
Ha en fin vecka kompisar! 
 
Bara måste slänga upp några krispiga bilder från när vi testade isbaren (i kontrast till söndagens värme).
 
 
 
 
 
 
 

4 mars 2015

Äntligen har vi lämnat februari bakom oss. Välkomnar mars och förhoppningvis drastiskt ökande antal soltimmar. Idag fyller jag visst år. Sweet 24, Hipp hurra. Känns mest som en vanlig onsdag eftersom jag blev ordentligt firad av fina familjen redan i söndags. Fick så många bra presenter som jag behövde! Och några som jag blev mycket  glatt överraskad av, för att jag inte ens visste att jag ville ha dem. De känner mig allt för väl, känner mig bortskämd. Fick till exempel en köksmaskin som jag igår inveg med att baka limpa på farmors recept. Lyxigt med hembakat frukostbröd idag!
 
Igår skrev vi salstenta, hämtade ut två tidigare hemtentor och idag väntar lite analysarbete. Full rulle. Men skönt att kunna jobba hemifrån och kunna bjuda på lite födelsedagsfika till partner in crime.